Q’nZo is gespecialiseerd in het opzetten, vernieuwen, eenvoudiger maken en toegepaster maken van jouw Qwaliteitsmanagementsysteem. En zoals je inmiddels van ons gewend bent kan ook dit in de breedste zin van het woord :). Dus ook als je (bedrijf) niet gecertificeerd of geaccrediteerd bent, maar gewoon je zaakjes op orde wilt hebben staan wij voor je klaar. Waar het namelijk om draait is dat jij op een handige en praktische manier inzicht hebt in wat er in jouw bedrijf speelt en dat je kunt sturen op de voor jou van belang zijnde aspecten. Voor de medewerkers is het daarvoor belangrijk dat zij kunnen werken met pragmatische, eenvoudige en heldere instrumenten. Noodzakelijk is dan dat alle betrokkenen daarom meedenken bij het in te richten managementsysteem. Hierdoor zal je bedrijf de kracht ondervinden om op eenvoudige wijze de touwtjes op alle gebieden in handen te hebben en vergt het een minimale onderhoudsbeurt.
‘Noodzakelijk is dan dat alle betrokkenen daarom meedenken bij het in te richten managementsysteem'
En natuurlijk heb je te maken met kaders en regels, al dan niet van buitenaf opgelegd, zeker als je bedrijf gecertificeerd is of zelfs geaccrediteerd. Maar ook dan kunnen wij je meenemen in de gedachten deze regels goed te interpreteren en toe te passen zodat ze zelfs tot hulp kunnen zijn bij het uitvoeren van werkzaamheden. Graag komen wij eens vrijblijvend langs om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.
bekijken van een andere kant
Uiteraard heb je je zaakjes prima op orde en draait je bedrijf naar behoren. Je hebt alles in het werk gesteld om dit zover te krijgen. Toch is het aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs verplicht om zo nu en dan eens door vreemde ogen het reilen en zeilen in uw onderneming te laten checken. Dit is sowieso wenselijk omdat er toch altijd zaken over het hoofd zijn gezien en bovendien is het ook wel eens prettig als er met een frisse blik wordt gekeken. Dit kan verassende nieuwe dingen opleveren!
‘Naast het feit dat wij zelf de audits bij jou kunnen uitvoeren kunnen we ook meehelpen om je eigen auditteam samen te stellen’
Q'nZo kan u helpen
Absoluut. Wij kunnen binnen jouw bedrijf audits uitvoeren. Natuurlijk zullen wij waar nodig met een strenge blik kijken naar je eigen regels of opgelegde kaders van buitenaf. Maar wat we ook zeker interessant vinden is om inzage te krijgen in hoe je bent omgegaan met deze regels en kaders. En wij zullen zeker met je meedenken op punten waar je problemen ondervindt. Onze auditoren zijn door gerenommeerde instituten opgeleid om diverse ISO normen te toetsen, projectaudits uit te voeren en managementsystemen tegen het licht te houden. Zij zijn niet bevoegd certificeringen op accreditaties uit te delen, maar zijn wel goed bekend met deze instanties. Naast het feit dat wij zelf de audits bij jou kunnen uitvoeren kunnen we ook meehelpen om je eigen auditteam samen te stellen en op te leiden zodat je voortaan ook binnen de eigen gelederen de check op je bedrijfsactiviteiten kan voortzetten.
‘Wij voeren secretariaatsaudits uit, zowel in reguliere zin maar ook audits op maat. En daarmee zijn we voor zover bekend uniek in Nederland!’
de unieke bredere blik: Uiteraard! :)
Het zal je inmiddels niet meer verbazen als we zeggen dat we ook op het gebied audits een bredere kijk hebben! Want het is heel normaal om binnen je bedrijf met audits de aandacht te vestigen op de werkzaamheden die juist voor je klanten zo belangrijk zijn. Maar heb je er ook wel eens bij stil gestaan dat jouw secretariaat een minstens zo belangrijke functie heeft? En dat het zeker de moeite loont om ook eens wat nader naar hun werkgebied te kijken? Wij voeren secretariaatsaudits uit, zowel in reguliere zin maar ook audits op maat. En daarmee zijn we voor zover bekend uniek in Nederland!
‘In de basis willen we er gewoon graag op tijd voor je zijn, met je meekijken en advies geven waar zaken wellicht ook anders kunnen. Wij zien het dus meer als een derde oog :)’
Meer informatie vind je in het blok Onderschat deze duizendpoten niet.
Wij durven te stellen dat, indien je organisatie natuurlijk van een dergelijke grootte is dat je beschikt over deze ondersteunde tak, jouw secretariaat absoluut een onmisbare factor is. Naast het feit dat ze als geen ander in staat zijn meerdere zaken tegelijk te regelen, de reguliere administratie voor je onderhouden, contacten op gang brengen en vaak op vele gebieden basiskennis hebben, zijn zij ook nog eens bij uitstek degenen die de verbindende factor zijn binnen de afdeling en de helpende hand bieden op allerlei vlakken. Het is dan ook enigszins verrassend dat deze medewerkers zelden worden meegenomen als 'gekaderd' onderdeel van een toetsing, managementsysteem, e.d. Anders gezegd, er wordt weinig gevraagd naar hoe doe je dat nou? Voor andere medewerkers zijn er allerlei richtlijnen, voor een secretariaat meestal niet. Het is een specifieke tak van sport, dit vraagt om specifieke aandacht. Door te inventariseren hoe processen verlopen, wat gaat goed en wat kan beter, waar zitten specifieke en/of brede verbetermogelijkheden, wordt meer kwaliteitsbewustzijn gecreëerd en worden talenten meer zichtbaar. Dus... talenten zijn ook zichtbaarder voor elkaar, worden beter benut en samenwerking vergroot.
‘Door te inventariseren hoe processen verlopen, wat gaat goed en wat kan beter, waar zitten specifieke en/of brede verbetermogelijkheden, wordt meer kwaliteitsbewustzijn gecreëerd en worden talenten meer zichtbaar’
Of het nu gaat om een 0-meting, secretariaatsaudit of audit op maat, wij onderscheiden ons op dit gebied en hebben enorme vakkennis in huis. Auditeren klinkt hard en zakelijk. Q'nzo is van mening dat het uiteraard het doel moet zijn van audits om na te gaan waar echt uit de bocht wordt gevlogen, met name om te voorkomen dat er onverantwoorde en onherstelbare schade kan worden aangericht. Wij hebben er alle vertrouwen in dat je absoluut gegronde redenen hebt de weg te volgen die je bent ingeslagen.
Q'nZo Academie verzorgt trainingsmodules, workshops en coaching op alle gebieden van kwaliteit, AO, inrichting van de werkvloer en auditting. Natuurlijk heb je daar kennis voor nodig die je waarschijnlijk al wel voor een groot deel bezit. Wij zorgen ervoor dat je die op een nuttige, prettige en efficiënte manier leert toe te passen met praktische tools. Dit gecombineerd met de vraag waar jij de meeste toegevoegde waarde hebt en het beste tot je recht komt. Om dit kracht bij te zetten, komen we ook graag bij jou op de werkvloer kijken, zodat we beter met jou en je team kunnen meedenken.
wij schuiven graag eens aan
Soms kom je binnen je bedrijf op een punt dat je merkt dat het allemaal niet zo lekker meer loopt maar dat je wellicht je vinger niet op het pijnpunt kunt leggen. Dan is het fijn als er eens een frisse blik geworpen wordt op alle ins en outs binnen je deuren. Q’nZo komt graag als gast aan tafel om je daarbij te helpen. We hebben ruime kennis van management en kleinschalige reorganisaties in huis met daarbij een gezonde dosis coachingsvaardigheden, peoplemanagement en verandermanagement. We kunnen je aan de zijlijn helpen met inzichten en handvatten geven voor een andere structuur. Maar we kunnen ook letterlijk aanschuiven om op de werkvloer een handje te helpen je bedrijf weer te helpen opbloeien. Ook als er tijdelijk plekken leegvallen binnen je managementteam kun je een beroep op onsdoen voor een interim manager.